In een openlucht callcenter van Milieudefensie in het centrum van Utrecht bellen bekende Nederlanders, boze burgers en boeren vanmorgen supermarkten plat. Ze vragen de supermarkten alleen nog duurzame melk in het schap te leggen. Gewone melk levert te veel milieuschade op. Ook in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Tilburg en Assen gaan burgers supermarkten bestoken met mail en telefoontjes.

Het pop-up callcenter doet denken aan een giro 555 actie. Op een bord naast een drie meter hoog melkpak wordt bijgehouden hoeveel mensen aan het bellen zijn. Iedereen kan even in de bankjes gaan zitten om te bellen.

Te weinig betaald

Milieudefensie vraagt supermarkten alleen nog duurzame melk te verkopen. De productie van melk tast het milieu aan. Oerwoud is gekapt voor het voer van de koe. Omdat de gemiddelde Nederlandse boer te weinig betaald krijgt voor zijn melk ziet hij zich genoodzaakt om veel koeien te houden. Met een mestoverschot en extra uitstoot van broeikasgassen tot gevolg.

Bijna 40.000 handtekeningen

Als supermarkten alleen nog duurzame melk verkopen, kunnen boeren milieuvriendelijker gaan werken. Als onze melk duurzaam wordt geproduceerd dan neemt het Nederlandse mestprobleem af, lopen koeien in de wei en krijgen ze veevoer uit Europa. Milieudefensie heeft al bijna 40.000 handtekeningen opgehaald voor duurzame melk in de supermarkten.

Bron Milieudefensie.Meer info over duurzame melk: https://eerlijke-melk.nl/

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn, Gezondheid, Milieu
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Duurzame melk – Boze burgers bellen supermarkten plat

  1. Yolanda schreef:

    Melk is niet gezond, slijmvormend en het eiwit werkt als een cathalisator voor kanker in proefdieren. Laten ze er gewoon helemaal mee ophouden met die vreselijke melkindustrie!

Menu