Het aantal mensen in Nederland dat regelmatig vegetarisch of veganistisch eet neemt toe. Valt er voor hen ook lekker te eten in de Nederlandse zomerattracties? Stichting Viva Las Vega’s, gespecialiseerd in diervrij eten, onderzocht het aanbod en wees de Efteling aan als winnaar.

‘In de meeste parken is het aanbod niet toereikend,’ zegt campagneleider Pablo Moleman. Van de tien punten die er in totaal te verdienen waren scoorden de parken er gemiddeld drie en een half. Vleessnacks en roomijs voeren de boventoon, en als veganist moet je het doen met een zakje popcorn of een friet zonder mayo. Parken als de Efteling en Duinrell onderscheidden zich volgens Las Vega’s in positieve zin door o.a. een couscoussalade aan te bieden.

Ook de Julianatoren in Apeldoorn komt als één van de winnaars uit de bus, met veel aandacht voor speciale diëten en allergieën. Vegetariërs kunnen er onder meer een vegetarische bamischijf en een groentekroket kopen. De poffertjes worden standaard zonder melk en eieren gebakken – volgens Las Vega’s ook heel fijn voor kinderen met een allergie.

Over het geheel bekeken ziet stichting Viva Las Vega’s nog veel ruimte voor verbetering. ‘De vraag naar plantaardige producten neemt sterk toe, en ook het besef dat de huidige hoge vleesconsumptie niet vol te houden is. Attractieparken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam voedsel door in deze trend mee te gaan.’

De stichting inspireert zoveel mogelijk mensen om vaker te kiezen voor vaker plantaardig, beter voor de gezondheid, de dieren en het milieu. En ze helpt bedrijven om het vega aanbod te vergroten. Viva Las Vega’s een ANBI erkende onafhankelijke non-profitorganisatie voor een plantaardige toekomst.

Bron Viva Las Vega’s. Omslagfoto Pixabay.

 

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk