Op zaterdagmiddag 20 mei, tijdens de feestelijke opening van wat genoemd wordt het grootste dierenziekenhuis van Zuid-Nederland, mediteren hondenliefhebbers met hun viervoeters tijdens een massale stiltewandeling. ‘Packwalking’ is een uit Amerika overgewaaide trend, waarbij hond en baas een onvoorwaardelijke band opbouwen.

De Nederlandse ‘hondenfluisteraar’ Ulrike Meder, opgeleid en getraind door hondengedragstherapeuten in Europa en de Verenigde Staten, zal de meditatiewandeling begeleiden. ‘Samen wandelen is één van de meest primaire behoeftes van honden’, vindt Meder. ‘Als je het wandelen in stilte met je hond beheerst, dan versterk je het onderlinge respect en vertrouwen.’ Behalve leerzaam en gezellig heeft packwalking ook een therapeutische werking. ‘Het helpt bijvoorbeeld bij het oplossen van gedragsproblemen zoals trekken aan de riem, angst, onzekerheid, agressie, opwinding en hyperactiviteit’.

De nieuwe kliniek voor honden en katten in Vught is volgens de oprichters vergelijkbaar met een ziekenhuis voor mensen. De specialisten maken gebruik van de modernste onderzoeksapparatuur zoals een snelle 64-slice CT-scan, echografie, röntgen en een eigen laboratorium.

Omslagfoto Arjan Schrier.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Dierenwelzijn en Nieuws Tags: hond, meditatie, mens, packwalking en Vught 

1 reactie op Loopmeditatie voor honden en baasjes

  1. G.J. Smeets schreef:

    “Als je het wandelen in stilte met je hond beheerst, dan versterk je het onderlinge respect en vertrouwen.”

    Nou, ik maak elke ochtend na het ontwaken een rondje achter (soms voor) het huis waarin ik slaap. Twee wafjes en Felina de kat die alle drie dag en nacht buitenshuis verblijven vergezellen me dan. Steevast. En we vinden het alle vier heel genoeglijk. Maar niks wandelen in stilte, ik klets wat af tegen het gezelschap. Oooh wat ben je mooi. Oooh wat ben je stout. Oooh wat heb je nou weer uitgevreten. Oooh wat kun je hard rennen. Oooh wat kun je goed boompje klimmen. Het doet aan het onderlinge respect en vertrouwen eigenlijk helemaal niets af.

    Mooie wafjes trouwens op de foto.

Menu