Justitie in Thailand beschuldigt de leiding van de Dhammakayatempel in Bangkok dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan miljoenen investeringen op de aandelenmarkt. De voormalige abt Phra Dhammachayo (72) wordt al maanden gezocht voor het witwassen van geld en illegale bouwactiviteiten. Een grote politiemacht omsingelt al weken het terrein van de tempel, maar heeft de abt niet kunnen vinden.

De investeringen zouden volgens de Thaise politie al sinds 2009 via een tussenpersoon plaatsvinden en bedragen miljoenen dollars. Een senior monnik van de tempel, zegt dat geen van de Dhammakaya-monniken betrokken is bij de aandelenhandel. Hij noemt het fake nieuws.

Het is de Thaise autoriteiten er alles aan gelegen om de invloed op het gewone volk van de Dhammakayatempel te breken. De tempel beslaat een oppervlakte tien keer zo groot als Vaticaanstad en heeft miljoenen volgelingen, veel ervan buiten Thailand. De tempel zelf is gebouwd in de vorm van een ufo. Traditionele boeddhisten beschuldigen de tempel van commercie en zeggen dat het nirvana te koop is gezet. De tempel zegt dat het geld besteed wordt aan goede werken.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Theravada
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk