In een nieuwe campagne gericht op het bevorderen van de Tibetaanse loyaliteit richting Peking, zijn Chinese autoriteiten in Qinghai deze week begonnen met het uitdelen van prijzen aan Tibetaanse monniken en kloosters die geacht worden te hebben samengewerkt met de communistische partij. Gisteren werd een bijeenkomst belegd in Malho (in het Chinees, Huangnan) waaraan vertegenwoordigers van ongeveer veertig kloosters, die behoren tot verschillende scholen van het Tibetaans boeddhisme, deelnamen.

Zo meldt Radio Free Asia. Chinese ambtenaren loofden prijzen aan individuele monniken uit van ongeveer 10.000 yuan [US $1,450 ] en afgevaardigden van kloosters ontvingen certificaten van ‘eenheid en vriendschap’ met een waarde van duizenden yuan. Tegelijkertijd kregen monniken die onlangs naar India en Nepal reisden te horen dat ze zullen worden opgespoord en gestraft.

Een bron zegt dat veel aanwezigen ervoeren dat het hier om een Chinese truc gaat in verband met het voorkomen van protesten op tien maart, de verjaardag van een mislukte 1959 nationale opstand tegen de Chinese overheersing in Tibet.

Bron RFA. Omslagfoto ICT.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Opmerkelijk, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk