Spotify, een digitale muziekservice die toegang geeft tot miljoenen muzieknummers, gaat een gezamenlijk abonnement aanbieden met de app Headspace, die mensen leert mediteren. Voor nog geen vijftien euro per maand kunnen klanten een abonnement op zowel Spotify als Headspace nemen.

De gecombineerde dienst gaat van start in onder meer Zweden en Noorwegen, maar komt binnenkort ook naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Abonnees kunnen met één gebruikersnaam en wachtwoord op beide diensten inloggen.

Headspace laat gebruikers naar meditatiecursussen in verschillende thema’s zoeken. De app, die zegt vijf miljoen gebruikers per dag te hebben, is opgericht door mindfulnessgoeroe Andy Puddicombe. Volgens hem worden smartphonegebruikers gezonder en gelukkiger door regelmatig te mediteren.

Headspace is een meditatie-app met sessies van tien minuten. Puddicombe begeleidt gebruikers door de bodyscan en meditaties heen. Headspace-app zijn animaties over de werking van de geest en met tips hoe te zitten en te ademhalen. Verder heeft de gebruiker toegang tot talloze video’s. Ook Headspace heeft de mogelijkheid je eigen voortgang te monitoren. Gebruikers zijn nog niet onverdeeld enthousiast: zo zou de app niet goed synchroniseren en regelmatig crashen. Even mediteren tot de update dus.

Mediteren kan ook via insighttimer, zowel gratis als betaald te gebruiken. Ook daarmee worden vorderingen- qua tijd- bijgehouden, is contact met duizenden medegebruikers mogelijk en staan leraren klaar met geleide meditatie.

Categorieën: Nieuws, Media
Tags:

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

8 reacties op Spotify en Headspace samen in meditatie

 1. bart schreef:

  het wachten is op de meditatie pil

 2. han Winters schreef:

  Ik weet niet of je ooit LSD geslikt hebt Conrad, maar naar mijn ervaring is de beleving precies het tegengestelde van mediteren.

 3. Conrad schreef:

  Waar???

 4. Han schreef:

  @Bart, welk effect?