Even bijkomen van alle zoets van Sinterklaas. De boeddhistische omroep zendt komende zondag een mooie film uit over Noah Levine. Hij moest als puber en punker niets hebben van een burgerlijk leven, laat staan de ‘hippiepraktijken’ van zijn beroemde vader en boeddhistisch leraar Stephen Levine. Diefstal, drugsgebruik of graffiti, noem het en Levine heeft er wel voor in de cel gezeten. Maar wanneer de bodem van zijn ellende bereikt is gaat hij toch te rade bij zijn vader, die hem leert mediteren.

Noah-L-02-square-cutInmiddels is de punker uitgegroeid tot schrijver van bestsellers als Dharma Punx en Against The Stream. Onder die laatste naam richtte hij zijn eigen meditatiecentra op in Los Angeles en  San Fransisco. Een beweging die in Nederland ook bestaat onder de naam Tegen de stroom in. Ook begeleidt Noah retraites over de hele wereld en is hij een geliefd spreker onder jongeren, inclusief punkers en jonge criminelen.

In deze vlot gemonteerde film, die naadloos aansluit bij de persoonlijkheid van Levine, zien we hoe verslaving en geweld kunnen overgaan in toewijding en meditatie. De jongeren die hij inspireert komen aan het woord, maar ook zijn eigen leraar, Jack Kornfield en natuurlijk de ‘ouwe heer’ Levine zelf.

Regie:  Sarah Fisher

Punk, boeddhisme en rebellie
Uitzenddatum: Zondag 8-12-2013 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 14-12-2013 09:30 – 10:30 ned. 2

Bron boeddhistische omroep.

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, Reportages, Boeddhisme, Media
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk