De centra van Against the stream (ATS) houden op 30 september, zowel in Santa Monica als Melrose een ceremonie om de sluiting te begeleiden. De huidige centra gaan dicht vanwege teruglopende inkomsten en daardoor financiële problemen na het bekend worden van beschuldigingen van seksueel wangedrag door de oprichter van de organisatie, Noah Levine. Levine is inmiddels uit de organisatie gezet, zijn leraarschap is hem ontnomen na het vaststellen van de feiten.

Binnen de centra is de voorgenomen sluiting al goed merkbaar. Huisraad en meubilair worden te koop aangeboden, er zijn prijskaartjes op geplakt. De spullen staan ook op de website van ATS. De leiding van de organisatie erkent dat dit als schokkend kan overkomen en verontschuldigt zich daar voor.

De lessen gaan verder waar de leraren en begeleiders een ruimte hebben voor de huidige STA-gemeenschap. De website blijft nog een tijdje bestaan en het is de bedoeling dat de bibliotheek van podcasts en het YouTube-kanaal na de sluiting beschikbaar blijft als een erfenis van STA.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Centra van Against the stream worden ontmanteld

  1. kees moerbeek schreef:

    Gaan we er hier ook nog wat van merken wat betreft het NL filiaal? Sinds het misbruik in NL, en daarna in de VS is het stil geworden, terwijl voor die tijd de filiaal manager behoorlijk stevig aan de weg timmerde :-(

  2. Ruud van Bokhoven schreef:

    Wat is het jammer dat ik de laatste tijd regelmatig lees dat seksueel misbruik ook het boeddhisme treft en de plegers hiervan zich boeddhisten noemen en waarvan juist van hen wordt verwacht dat zij een levend wezen op geen enkele wijze schade zal toebrengen.
    Zij brengen in dit geval niet alleen schade aan de betrokken slachtoffers, maar tevens maken zij het gehele boeddhisme ongeloofwaardig en zal een buitenstaander het boeddhisme als de algemene religie beschouwen.Boeddhisme is juist zo mooi voor jezelf en een ander als je het serieus benadert en er naar leef.