China heeft krachtig geprotesteerd tegen de ontmoeting gisteren tussen de Dalai Lama en de voorzitter van het Europees parlement Martin Schulz. Het bezoek van een economische EU-delegatie naar China is uitgesteld.

In een bijeenkomst met de buitenlandcommissie van het Europees parlement drong de spirituele leider aan om China te blijven bekritiseren over haar beleid in Tibet. In een voorbereide verklaring bevestigde de woordvoerder van Schulz de een-op-een-ontmoeting met de Dalai Lama, waarin ze onder andere de mensenrechtensituatie in de wereld bespraken.

Schulz zegt genoten te hebben van de vrije, open, geestelijk verrijkende en brede discussie met de monnik. De voorzitter benadrukt de Dalai Lama ontmoet te hebben als spiritueel leider. Schulz zegt het besluit van China om geen EU-delegatie te willen ontvangen te betreuren, maar blijft vasthouden aan het autonoom beslissen van het Europees parlement waar het gaat om een open en pluralistische plaats voor debat, en het ontvangen van gasten met verschillende meningen. De EU stemt volgens de verklaring in met het één-China-beleid en heeft haar bezorgdheid geuit over de situatie van de mensenrechten in Tibet.

Bron BNN, VOA

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk