De beheerder van de Angkor Wat (tempel) in Cambodja heeft per vandaag een gedragscode voor bezoekers van de tempel ingevoerd. Het dragen van minimale en onthullende kleding en roken zijn verboden. Het geven van snoep aan bedelende kinderen en het maken van een selfie met monniken is ook niet toegestaan. Het zitten of liggen op ornamenten ook..

De Angkor Wat tempel is oorspronkelijk gebouwd als een hindoe heiligdom en gewijd aan de god  Vishnu, maar werd geleidelijk omgevormd tot een boeddhistisch heiligdom in de 12e eeuw.  Het is ‘s werelds grootste religieuze monument in de provincie Siem Reap. De maatregelen zijn genomen om de tempel te behouden voor de toekomst, het milieu te sparen en de cultuur te respecteren.

De Angkor Wat tempel staat sinds 1992 op de UNESCO World Heritage List en is binnen het koninkrijk Cambodja de meest populaire toeristische bestemming.  In de eerste tien maanden van dit jaar bezochten 1,67 miljoen buitenlandse bezoekers de tempel en genereerden een bruto-omzet van bijna 48 miljoen dollar uit de verkoop van toegangsbewijzen.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Theravada
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk