Opnieuw worden Tibetanen geconfronteerd met een geval van zelfverbranding, de tweede deze week.  De Tibetaanse monnik Kalsang Yeshe (38) stak zichzelf dinsdag in brand in Sichuan, in de omgeving van het Tawu Nyitso klooster in Kardze, in het autonome Tibetaanse gebied. De monnik zou zijn daad gepleegd hebben uit protest tegen de bezetting van Tibet  door China.

Tibetanen die in de buurt van het brandende slachtoffer waren deden een poging om te verhinderden dat de politie het lichaam meenam. Na het lossen van waarschuwingsschoten lukte dat de politie toch. Het is onbekend of de monnik nog in leven is. Yeshe stond bekend als een zeer gerespecteerde monnik die studeerde aan het Ganden Jangtse-klooster in Zuid-India voordat hij terugkeerde naar Tibet, waar hij een campagne tegen analfabetisme onder ouderen begon.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Kalsang Yeshe, nieuwe zelfverbranding in Tibet

  1. Eelco schreef:

    Ik zou willen dat alle boeddhistische leiders – niet als oordeel maar uit liefde – gezamenlijk de oproep doen jezelf niet te verbranden, maar je op andere wijze in te zetten voor de bevrijding van iedereen. Heb mededogen voor de ander, heb mededogen voor jezelf.

  2. Joop Ha Hoek schreef:

    Ze zouden het zelf niet moeten willen, Eelco. Ze kunnen inderdaad van veel betekenis zijn- in leven. Je reactie is mij uit het hart gegrepen.