De Dalai Lama zal deze week tijdens een bijeenkomst met andere Nobelprijswinnaars in Rome geen ontmoeting hebben met paus Franciscus. De Tibetaanse spirituele leider heeft laten doorschemeren dat het Vaticaan mogelijk problemen vreest in de relatie met Chinese autoriteiten als zo’n ontmoeting zou plaatvinden.

De Tibetaanse geestelijke leider zei dat hij had gehoopt op een ontmoeting met de paus. “Het  Vaticaan zegt dat het niet mogelijk is omdat het problemen kan veroorzaken. ” Het Chinese regime  heeft vaak geprotesteerd tegen de ontmoetingen van de Dalai Lama met politieke wereldleiders.

Federico Lombardi, de directeur van de Vaticaanse persdienst, reageerde niet direct op vragen of de paus al heeft besloten om de Dalai Lama niet te ontmoeten. Hij wees er wel op dat de paus ook de andere Nobelprijswinnaars, die in Rome bijeen zijn, niet zal ontmoeten.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op ‘Geen ontmoeting paus en Dalai Lama’

 1. Gemma schreef:

  Vredesopvoeding op het hoogste nivo?
  Geen kolen op een dreigend brandend vuur,
  laat het maar langzaam uitdoven.
  Blijf maar wel alert op ieder zuchtje wind
  Dat dit vuur weer zou kunnen aanwakkeren.

  Wat een groots wijs voorbeeld voor ons dagelijks leven.
  Dank,dank,dank

  • Kees Moerbeek schreef:

   Een andere verklaring is dat Franciscus gezwicht is voor Chinese druk. Er leven miljoenen Rome-getrouwe katholieke Chinezen die een illegale status hebben. De paus is chantabel en hij heeft zijn keuze gemaakt. Als dan, is het een handeling van compassie en de Dalai Lama begrijpt dat.

 2. Henk Molenaar schreef:

  Het is een bekend en historisch gegeven dat de katholieke kerk nogal snel zwicht voor dictatoriale staten en zich weinig aantrekt van spirituele principes…