Gelijkmoedigheid is een mooi begrip. Het maakt je oplettend, krachtig en zachtaardig. Wie daar meer over wil weten of dat zelf ervaren is op zaterdag 27 september in het Antwerpse boeddhistische centrum Ehipassiko  op de juiste plek. Frank Uyttebroeck geeft daar een dag lang onderricht in het thema gelijkmoedigheid. In de boeddhistische traditie waarbij hebzucht met vrijgevigheid, haat met liefde en onwetendheid met begrip beantwoord worden.

Hoe je het ook wendt of keert, wij hebben allemaal te maken met de oncomfortabele en pijnlijke feiten van het leven: emotionele of fysieke pijn, verlies, ziekte, confrontaties, onrecht, geweld, menselijk lijden. Hierdoor wordt -rechtstreeks of onrechtstreeks- onze innerlijke vrede verstoord. Wij zitten in een achtbaan van gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen en dat maakt het voor ons hart en onze geest moeilijk om in ware balans te blijven.

Frank Uyttebroeck.

Frank Uyttebroeck.

Tijdens deze dag van meditatie en contemplatie zullen de deelnemers met aandacht naar binnen kijken, in hart en geest. De deelnemers hebben de mogelijkheid zichzelf te ontdekken om zich  werkelijk en onbevreesd open te stellen voor alle aspecten van het leven. Zo kunnen zij al hun  gedachten en emoties ten volle ervaren zonder dat zij in hun kern geschokt worden. Dit kan een eerste stap zijn in de richting van leven in balans, leven in gelijkmoedigheid.

De aanwezigen zullen de gehele dag in stilte beoefenen waarbij zij een schema volgen van dharma talks, geleide zitmeditaties en loopmeditaties. De dag wordt geëindigd met een uitgebreide gelegenheid tot het stellen van vragen en dialoog.

Frank Uyttebroeck

Frank is geboren in Tienen, België, maar woont in Nederland. Hij is boeddhistisch meditatie- en dhammaleraar in opleiding. Zijn leraren zijn Noah Levine en Vinny Ferraro. Frank geeft les in de lijn van de “Against the Stream Buddhist Meditation Society” (Los Angeles). Dit centrum heeft zijn wortels in de traditie van de Thaise woudmonniken met Ajahn Chah als patriarch.

In Nederland leidt hij zijn eigen sangha “Tegen De Stroom In”, met onder meer vestigingen in Rotterdam en Utrecht. Verder leidt hij meditatie- en dhamma-avonden, dagprogramma’s en retraites doorheen Europa en de VS. Frank staat bekend om zijn no-nonsense aanpak van meditatie en van de boeddhistische raadgevingen. Hij is “down to earth”, helder en precies. Franks werk met mensen in de laatste levensfase helpt hem ook om zijn mededogen en betrokkenheid te verdiepen, eigenschappen die tot uiting komen in zijn manier van lesgeven. Zie ook www.tegendestroomin.com.

Waar en wanneer. Zaterdag 27 september 2014 van 10 tot 17uur. Theaterzaal van de school “De Zonnebloem”, Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen.

Meer informatie over inschrijven, betaling en parkeren Ehipassiko Boeddhistisch Centrum www.antwerpen-meditatie.be, telefoon (0032) 0477-765199 en 03/271.18.08. De theaterzaal biedt ruim plaats aan 80 deelnemers. Loopmeditatie kan op de speelplaats, in de gymzaal en in de gangen.

Categorieën: Nieuws, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk