Morgenavond zendt de boeddhistische omroep weer uit. In OBA Live aandacht voor Paul Scheffer | Luc de Winter | Eveline Brandt.

Paul Scheffer

Paul Scheffer, publicist en hoogleraar Europese studies nam in maart deel aan een bijeenkomst in het pelgrimsoord Sarnath, in India, waar de Boeddha 2500 geleden voor het eerst een leerrede gaf.

In deze bijzondere omgeving kwam een internationaal gezelschap samen om te onderzoeken wat de grondbeginselen van het boeddhisme, ‘de vier edele waarheden’, in deze tijd nog te zeggen hebben. Verder aandacht voor Scheffer’s laatste boek ‘Alles werkt mee aan de werkelijkheid’ over zijn grootvader, de schrijver, filosoof en leraar Herman Wolf.

Luc de Winter

Zenleraar en componist Luc de Winter geeft workshops over het verband tussen muziek en meditatie. Hij laat een aantal muziekstukken met boeddhistische inslag horen en geeft daar tekst en uitleg bij.

Tafeldame is Eveline Brandt.

Uitzenddatum: Dinsdag 15-4-2014 19:00 – 20:00 Radio 5

Hemelsbreed

Nico Tydeman en de muziek van het mysterie

Nico TydemanAuteur en zenleraar Nico Tydeman over zijn favoriete ‘muziek van het mysterie’, muziek die een transcendente ervaring teweeg kan brengen. Aan de hand van onder meer Mahler, Bruckner en Messiaen wordt geprobeerd het mysterie van het onnoembare te onthullen.

Uitzenddatum: Woensdag 16-4-2014 00:00 – 00:30 Radio 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, Media
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk