Morgen is vanaf drie uur ’s middags de boeddhistische radio-omroep weer in de lucht. Met een aantal boeiende onderwerpen.

Hemelsbreed deel 1: 15:00 – 16:00

Dit is de plaats
Edel Maex is psychiater, zenboeddhist en een van de grondleggers van Mindfulness Based Stress Reduction in België en Nederland. Zijn nieuwste boek heet Dit is de plaats – over zen, mindfulness en mededogen. Verschillende stromingen bieden uiteenlopende antwoorden, maar wat is de gemeenschappelijke kern? Die vraag leidt de auteur naar de eeuwenoude Avatamsaka sutra, die nog steeds actueel blijkt te zijn.

Boeddhistisch geweld door de eeuwen heen
Jelle Seidel is bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Boeddhisme en schreef onlangs een aantal artikelen over ‘Boeddhisme en geweld’. Fred Gales praat met hem over geschiedenis en de teksten. In hoeverre klopt het cliché van het boeddhisme als een bij uitstek vredelievende religie?

Sogyal Rinpoche in Nederland.

BOS-radio sogyal_rinpocheZijn naam en faam zijn groot: Sogyal Rinpoche. Deze maand gaf de Tibetaans boeddhistische leraar een public talk in Amsterdam. En uiteraard zat de zaal vol. Zijn klassieker ‘Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven’ wordt algemeen beschouwd als één van de meest complete en gezaghebbende presentaties van de Tibetaanse boeddhistische leer die ooit zijn geschreven. Verslaggever Peter Meijwes zocht onder zijn volgelingen naar de magie van de meester.

 

 

Hemelsbreed deel 2: 16:00 – 16:30

De vier waardigheden – deel 2
BOS-radio_running buddha‘Running Buddha’ heet het laatste deel van het tweeluik over de vier waardigheden uit de boeddhistische traditie. Het is tevens de titel van het boek van Sakyong Mipam, dat gaat over meditatief hardlopen.

De vier waardigheden staan symbool voor bijvoorbeeld egoloosheid, discipline en tevredenheid. In dit deel hoort u hoe meditatie op hardloopschoenen deze kwaliteiten kunnen cultiveren.

Uitzenddatum: Zaterdag 19-10-2013 15:00 – 16:30 radio 5.

Bron Boeddhistische omroep.

 

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, Media
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk