Om een breder publiek te bereiken, gebruikt de eerwaarde Daehae Sunim (28), een Koreaanse bhikshuni en een ervaren dharmameester een unieke manier van omgaan met film om spirituele en filosofische concepten over te brengen.
Naast haar taken als dharmaleraar in een klooster buiten Gyeongsan in Zuid-Korea, heeft Daehae Sunim zich gevestigd als schrijfster en filmmaker. Sinds 2007 heeft ze meer dan 90 korte films geregisseerd. Haar werken, waaronder ‘What is My True Self!’, hebben 65 prijzen gewonnen op grote internationale filmfestivals. In 2018 kreeg ze een erkenning voor haar debuutfilm, het bekroonde ‘Sermon on the Mount’. Deze tot nadenken stemmende film onderzoekt de fundamentele filosofische zorgen die het boeddhisme en het christendom delen, met als doel het bevorderen van geluk en vrede in onze turbulente wereld.
Op het eerste gezicht lijkt ‘Sermon on the Mount’ een Bijbelse film over acht jonge christenen die samenkomen in een geheime grot om na te denken en te discussiëren over hun geloofsgerelateerde vragen. De film onderzoekt diepe kwesties zoals de aanwezigheid van pijn in een universum dat wordt geregeerd door een almachtige God, de symboliek van de boom der kennis en de verboden vrucht, en het concept van menselijke schuld. Interessant genoeg overbrugt de film de kloof tussen het boeddhisme en het christendom door spirituele ideeën te onderzoeken die identiek zijn.
De film heeft al lovende kritieken ontvangen, niet alleen op internationale filmfestivals maar ook bij prestigieuze instellingen zoals het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York City en de Pauselijke Salesiaanse Universiteit in Rome, waar de film werd vertoond tijdens de Wereldweek van de Interreligieuze Harmonie en lof kreeg toegezwaaid door paus Franciscus zelf.