Duizenden Indonesische boeddhisten hebben gisteren op Vesak, waarop de geboorte, dood en verlichting van de Boeddha wordt gevierd, in de tuin van de Mendut-tempel in Mungkid, Magelang, Midden-Java, gebeden dat er een  eind zal komen aan het conflict tussen Rohingya moslims en boeddhisten in Birma. Honderden mensen zijn bij gewelddaddigheden tussen boeddhisten en moslims het afgelopen jaar gedood, tegen de honderdduizend mensen, voornamelijk moslims, zijn op de vlucht geslagen.

De boeddhistische non Daya Kusala van het  Buddha Mahayana Community Council drukte de hoop uit dat de Birmese regering het conflict zal oplossen met liefde, niet met geweld. ‘Zijn de moordenaars in dat gebied werkelijk boeddhisten, en als ze dat zijn dan handelen ze niet volgens de leer van de Boeddha, die liefde voorstond.’ Ze zei te hopen dat het conflict geen invloed zal hebben op de bevolking van (het overwegend islamitische red.) Indonesië en dat mensen in harmonie met elkaar kunnen leven.

De gebeden in de tempel werden geleid door negen raden die vertegenwoordigd zijn in de Indonesische boeddhistische Raad (Walubi). In hun gebeden vroegen de monniken ook God om  Indonesië te vrijwaren van  etnische, religieuze, raciale en andere conflicten en natuurrampen.  De boeddhisten werden na de dienst beveiligd  door de lokale politie , de  luchtmobiele brigade en bomexperts.

De ceremonie werd afgesloten door het ontsteken van zo’n duizend lampen die het geloof in leven en hoop symboliseren.

Bron Jakarta Post

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Indonesische boeddhisten bidden om eind conflict in Birma

  1. In mijn hart bid ik mee dat deze wens van liefde en geweldloosheid realiteit wordt.

Menu