Hoewel er niet noodzakelijkerwijs sprake is van echte detentie, is de gemilitariseerde opleiding van Tibetaanse arbeiders door de Chinese Communistische Partij (CCP), die ver van huis worden gestuurd om te werken, verdacht veel te vergelijken met wat er met de Oeigoeren wordt gedaan.

Het wordt een vicieuze cirkel genoemd. De Tibetaanse CCP-baas, Chen Quanguo, werd in 2016 overgeplaatst naar Xinjiang en voerde daar tegen de Oeigoeren de repressieve strategieën uit die hij tegen de Tibetanen had gebruikt. Nu worden sommige van de nieuwe repressie-instrumenten die in Xinjiang zijn getest op hun beurt naar Tibet geëxporteerd.

Volgens een gedetailleerd rapport van de Duitse geleerde Adrian Zenz worden “luie” of “achterlijke” Tibetanen – met inbegrip van degenen die “buitensporig gehecht zijn aan religie” – geïdentificeerd via hetzelfde dorp en blok voor blok bewakingssysteem dat in Xinjiang wordt gebruikt. De meeste van hen zijn kleine boeren of herders. Hun land en dieren worden in beslag genomen en vervangen door “aandelen” van collectieve boerderijen, waarvan de waarde moeilijk in te schatten is en mogelijk niet bestaat.

De “achterlijke” Tibetanen worden vervolgens in militaire uniformen gekleed en onderworpen aan intense indoctrinatie en training, waarna ze ver weg van hun huis worden gestuurd om te werken, hetzij in een ander gebied van de Tibetaanse Autonome Regio (TAR) of in andere Chinese provincies. Het programma is ook van toepassing op gebieden die voornamelijk door Tibetanen buiten de TAR worden bewoond.

Zenz beweert niet dat het Tibetaanse en het Xinjiang-systeem een en hetzelfde zijn. Er is geen bewijs dat het meenemen naar een gemilitariseerd trainingskamp voor arbeiders een vorm van detentie is, en de geleerde beweert dat het mogelijk is dat sommige Tibetanen zich vrijwillig aan het programma houden, gelokt door de beloften van de CCP om in de toekomst een fatsoenlijk salaris te krijgen. De druk is echter groot, indoctrinatie (waaronder het ondergaan van antireligieuze propaganda) maakt deel uit van het programma en er is ook een element van “dwang” aanwezig.

De CCP reageert nu systematisch op onderzoek van Zenz door zijn beweegredenen in twijfel te trekken. De volgelingen van de CCP zullen ons er ongetwijfeld opnieuw aan herinneren dat Zenz een evangelisch christen is en gelooft in “vreemde” leerstellingen, waaronder de mogelijkheid van een eeuwige verdoemenis voor de goddelozen en een toekomstige glorieuze terugkeer van Jezus Christus. Dit zijn doctrines waar miljoenen christenen in geloven, inclusief westerse wetgevers, presidenten en eerste ministers. In ieder geval hebben ze niets te maken met de kwaliteit van Zenz’ beurs, of met het overtuigende bewijs dat hij voor zijn conclusies aanbiedt.

Reuters heeft een onafhankelijke bevestiging gevonden dat het gemilitariseerde programma om Tibetaanse arbeiders te indoctrineren en te verplaatsen in feite gebeurt, en dit is bevestigd aan Bitter Winter door betrouwbare bronnen in Tibet.

Massimo Introvigne (born June 14, 1955 in Rome) is an Italian sociologist of religions. He is the founder and managing director of the Center for Studies on New Religions (CESNUR), an international network of scholars who study new religious movements. Introvigne is the author of some 70 books and more than 100 articles in the field of sociology of religion. He was the main author of the Enciclopedia delle religioni in Italia (Encyclopedia of Religions in Italy). He is a member of the editorial board for the Interdisciplinary Journal of Research on Religion and of the executive board of University of California Press’ Nova Religio.  From January 5 to December 31, 2011, he has served as the “Representative on combating racism, xenophobia and discrimination, with a special focus on discrimination against Christians and members of other religions” of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE). From 2012 to 2015 he served as chairperson of the Observatory of Religious Liberty, instituted by the Italian Ministry of Foreign Affairs in order to monitor problems of religious liberty on a worldwide scale.

Bron Bitter Winter https://bitterwinter.org/militarized-labor-training-and-indoctrination/

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk