De boeddhistische leraar broeder Dassana is in de vroege ochtend van maandag 24 augustus 2020 in een ziekenhuis in Kuala Lumpur, Maleisië, overleden.

Dassana was jarenlang te gast bij Sangha Metta in Naarden en zijn retraites werden door velen bezocht. Meer dan acht jaar op rij kwam hij naar Naarden voor veertiendaagse retraites, meestal aansluitend aan de retraites die hij in Italië gaf en met assistentie van Henk van Voorst.

Dassana was volgens Sangha Metta een excellente leraar uit Maleisië. Hij beoefende meer dan 25 jaar Satipatthana-Vipassana meditatie, was zestien jaar theravadamonnik en reisde Zuidoost Azië af op zoek naar de beste vipassanaleraren. Hij studeerde o.a. met U Pandita, Pa Auk en U Shwe Oo Min, de leraar van U Tejaniya.

Broeder Dassana was één van die uitzonderlijke leraren die elk onderwerp dat naar voren werd gebracht moeiteloos en praktisch wist te vertalen – voor zowel beginnelingen als voor zeer gevorderde yogi’s. Net zoals de Boeddha zelf, verstond hij de kunst zijn woorden af te stemmen op zijn toehoorders, om zo de dhamma met het grootste effect over te brengen.

In het Pian dei Ciliegi Meditation Center, verblijfplaats van broeder Dassana’s eigen leraar, Bhante Sujiva, heeft onlangs, onder leiding van Bhante Sujiva en in aanwezigheid van onder meer Henk van Voorst, een boomplant ceremonie plaatsgevonden ter nagedachtenis aan broeder Dassana.

Bron Sangha Metta nieuwsbrief.

 

Categorieën: Nieuws, Onderwijs, Geluk, Vipassana
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk