Leden van het zogeheten Regionale Tibetaanse Jeugdcongres hebben afgelopen maandag bij het Chinese consulaat in Toronto, Canada, geprotesteerd  om solidariteit te tonen met India over het  recente binnendringen van het Indiase grensgebied en de Chinese militaire aanval op Indiase soldaten in de Galwanvallei van Ladakh, India.

De demonstratie van de Tibetanen en steunbetuiging aan India is opmerkelijk omdat de Tibetaanse regering in ballingschap, gezeteld in India, zich meestal onthoudt van politieke acties of uitlatingen om de relatie met India niet te schaden. De Dalai Lama woont en heeft zijn kantoor in India na zijn vlucht uit Tibet en India kent een grote Tibetaanse vluchtelingengemeenschap, hetgeen een doorn in het oog is van China, dat zijn invloed op het land wil vergroten. Jonge Tibetanen stellen zich in de praktijk harder op dan hun oudere generatiegenoten.

De demonstranten veroordeelden het Chinese binnendringen en spraken zich uit voor India en het Indiase leger, met teksten op spandoeken zoals ‘Tibet stands with India’ en ‘Thank you Indian Army’ . Het regionale Tibetaanse jeugdcongres hield ook soortgelijke protesten in New York en New Jersey in de Verenigde Staten.

Twintig Indiase soldaten kwamen op 15 en 16 juni om het leven in een gewelddadige confrontatie in de Galwanvallei na een poging van de Chinese troepen om de status quo eenzijdig te veranderen. Uit de Indiase berichten bleek dat aan Chinese zijde 43 slachtoffers vielen, onder wie doden en zwaargewonden.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk