Dinsdagavond 23 juni organiseert, bijna-thuis-huis, hospice de liefde, op de zolder van de boerderij aan de Kapelburg 298 een extra informatieavond over de verschillende vormen van vrijwilligerswerk die in het hospice te doen zijn. De zolder is via een aparte entree bereikbaar en  worden alle door het RIVM voorgeschreven coronamaatregelen in acht genomen.

In hospice de liefde ondersteunen vrijwilligers samen met zorgprofessionals mensen in de laatste fase van hun leven. De speciaal voor deze taak opgeleide gastvrouwen en gastheren bieden samen met de zorgprofessionals, stervensbegeleiding en persoonlijke ondersteuning. Familie en vrienden krijgen aandacht in de vorm van een luisterend oor of gewoon een ‘bakkie troost’. Samen met de vrijwilligers die koken, tuinieren en schoonmaken vormen de zorgvrijwilligers het hart van het hospice. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Heb je talent voor zorgen, koken of tuinieren? Ligt jouw kracht in het op orde houden van de administratie of werven van donateurs? Wil je een paar uur de handen uit de mouwen steken en schoonmaken of strijken? Ben je muzikaal en kun je af en toe een kleine voorstelling geven om bijvoorbeeld onze vrijwilligers een hart onder de riem te steken? We zijn blij met jouw hulp en bijdrage. Je mag rekenen op waardering en een eigen plek binnen een grote groep betrokken vrijwilligers die net als jij graag een steentje bijdraagt.

Hospice de liefde staat open voor iedereen, ongeacht levensovertuiging, etniciteit of financiële draagkracht. In de kern biedt zij een plek voor stervenden vanuit boeddhistische inspiratie. De eerste plek als zodanig in het Nederlands taalgebied. De organisatie wil mensen in hun laatste levensfase een thuis bieden vanuit evenwicht, rust, leegte van geest, stilte en liefde. Dit wordt gerealiseerd door kleinschaligheid en door het respecteren van de leefstijl en levensovertuiging van de bewoner. De bewoner krijgt ruimte om op eigen wijze afscheid te nemen van degenen die hem of haar na staan. De familie krijgt alle ruimte om aanwezig te zijn en zorg te bieden waar zij dat wil.

Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom. Het programma begint om 19.30 uur. Graag aanmelden via info@hospicedeliefde.nl

 

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk