Op 1 april treedt een aantal Nederlandse artiesten onder wie Typhoon, Iris Hond en Tangarine live op voor een publiek dat met behulp van iPads direct met hen in contact staat. Het project heet Touchscreen.

Touchscreen is bedacht door Ruimte om te Raken dat is opgezet door een aantal mensen die werkzaam zijn in de wereld van cultuur en events en bij wie, door het coronavirus, plotsklaps het werk stil ligt. Ze hebben één doel: blijven raken op afstand.

Live contact met de artiesten per iPad

Naast een algemene livestream die op 1 april te zien is treden de artiesten op voor een exclusief virtueel publiek dat bestaat uit 50 personen die door middel van een iPad in verbinding staan met de artiest. Niet fysiek, maar tóch live. Het publiek ziet en hoort de artiest en de artiest ziet en hoort het publiek. Net als bij een echt concert is er verbinding en een wisselwerking van energie.

Honderd mensen

In tijden waarin afstand houden van levensbelang is, is het belangrijk verbinding te houden. Het doel van dit project is om elkaar te blijven raken, juist nu we zijn toegewezen op schermen. Op www.ruimteomteraken.nl  kunnen honderd mensen zich aanmelden om via een iPad aanwezig te zijn bij één van de twee concerten die plaatsvinden in een verlaten evenementenlocatie. Ze loggen in vanuit hun eigen huis en met een eigen telefoon.

“In deze stilstand vinden we als vanzelf nieuwe manieren van ontmoeten en elkaar raken. Want dat we elkaar niet meer fysiek mogen aanraken, wil niet zeggen dat we elkaar niet meer kunnen raken!”, zegt een van de initiatiefnemers Nils Roemen. Roemen en andere mensen uit de wereld van cultuur en events hebben de handen ineengeslagen om waardevolle ervaringen te bouwen. “Door het inzetten van kunsten, door te zoeken naar nieuwe manieren van contact en live communicatie en het aangaan van nieuwe verbindingen en relaties, die wellicht voor het virus ongebruikelijk waren. We willen de leegte die nu letterlijk is ontstaan vullen met mooie, hartverwarmende en inspirerende ervaringen.”

Aanmelden

Wil jij, via een iPad virtueel aanwezig zijn bij één van de live optredens? Meld je dan kosteloos aan op www.ruimteomteraken.nl

en laat weten bij welk optreden je wilt zijn. De eerste 50 aanmeldingen per sessie krijgen een exclusieve uitnodiging. Ben je net te laat? Geen probleem: de livestreams van beide concerten zijn op 1 april ook via de website te bekijken. De losse optredens delen we vanaf 1 april natuurlijk ook.

Bron Ruimte om te raken.

Categorieën: Nieuws, Beeldende kunst, Muziek, Geluk, Media
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk