Dertien boeddhistische monniken die een vredesmars van Thailand naar Frankrijk zijn begonnen, zijn afgelopen maandag door de politie in India opgepakt en in een hotel ondergebracht omdat ze zonder de daarvoor vereiste papieren door een voor vreemdelingen afgeschermd gebied liepen. De monniken reisden al door grote delen van India en hebben al 4 van de 9000 geplande kilometers afgelegd.

De groep boeddhistische pelgrims bestaat uit 12 Thai en een Canadees. Volgens de Indiase wetgeving is de toegang van buitenlanders beperkt voor bepaalde gebieden in het Barmer district, in het westelijke deel van de staat Rajasthan bij de India-Pakistaanse grens. Vreemdelingen moeten toestemming hebben van het districtsbestuur om deze gebieden te betreden.

De monniken waren in de buurt van de stad Barmer toen ze werden aangehouden. De delegatie zou nu naar de grensovergang Attari-Wagah in het noorden van de naburige staat Punjab worden gebracht om Pakistan binnen te komen. Phra Sutham Nateetong (60), de leider van de monastieke delegatie, zei dat de groep een boodschap van wereldwijde vrede met zich meedraagt op de ongeveer 9000 kilometer lange tocht van Thailand naar Frankrijk. Een jaar geleden voltooide Phra Nateetong in zijn eentje een soortgelijke reis, die meer dan 5.000 kilometer besloeg van Santa Monica, Californië, naar New York City- in 121 dagen.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu