Het Thaise strafhof voor corruptie en wangedrag heeft een voormalige abt van (tempel) Wat Sam Phraya en zijn vrouwelijk secretaris veroordeeld tot respectievelijk zes jaar en drie jaar gevangenisstraf voor het witwassen van geld dat aan hen was uitgekeerd ter bevordering van het boeddhisme en dat ze in hun eigen zak hadden gestoken.

Het hof besliste afgelopen donderdag dat de uit zijn ambt gezette monnik zowat 4 van de 5 miljoen euro van het Nationale Bureau van Boeddhisme (NOB) naar eigen rekeningen hadden overgeheveld. Geld dat gebruikt zou moeten worden om projecten ter bevordering van het boeddhisme te ondersteunen. Het geld werd tussen december 2013 en januari 2014 in drie afzonderlijke transacties aan hen overgemaakt, volgens de documenten van het openbaar ministerie.

De twee werden in mei vorig jaar door de Crime Suppression Division gearresteerd in het kader van de landelijke campagne om monniken die geld zouden verduisteren, bedoeld ter ondersteuning van religieuze activiteiten in hun tempels aan te pakken. De uitspraak was de tweede in een reeks rechtszaken tegen corrupte monniken. In april werd Phra Khru Kitti Kitti Phatcharakhun, de abt van Wat Lat Khae in het Chon Daen district van Loei, veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf op dezelfde beschuldigingen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Misbruik, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk