De Chinese Lingyen Mountain Temple in het Canadese Richmond heeft afgelopen dinsdag zijn deuren voor het publiek gesloten vanwege de bezorgdheid over verspreiding van het Covid-19 (coronavirus). Volgens de tempelleiding is het onbekend wanneer hij weer open zal gaan. Het initiatief tot sluiting ging uit van de leiding, de Canadese overheid heeft geen advies gegeven bijeenkomsten af te gelasten.

Massabijeenkomsten kunnen de kans op het krijgen van het coronavirus vergroten, we willen er zeker van zijn dat iedereen gezond is, dus hebben we besloten om de tempel te sluiten, zegt een woordvoerder van de tempel.

Tijdens de sluitingsperiode zullen de monniken van de tempel zich richten op de boeddhistische cultivering en het gebed, aldus het bericht dat de leiding heeft verspreid. ‘Moge onze oprechte gebeden vrede en bescherming brengen voor iedereen en deze virusuitbraak snel stoppen.’ Voor zover bekend zijn er in Nederland en België nog geen boeddhistische bijeenkomsten in sangha’s afgelast.

Het Covid-19 virus heeft wereldwijd 60.414 mensen besmet en 1.370 mensen gedood. Slechts drie doden zijn gevallen buiten het Chinese vasteland, in Hongkong, de Filippijnen en Japan.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk