Lance Crossley (48) uit Ottawa, Canada, die schuldig is bevonden aan het vernielen van een boeddhistisch beeld bij de boeddhistische tempel Jayewardenaramaya in Ottawa in 2019 is beschuldigd van het dreigen met een nieuwe vernieling van het beeld. De politie stelt een onderzoek in. Woensdag is de man na zijn arrestatie voor een rechtbank verschenen.

Crossley heeft schuldig gepleit voor het met een stuk hout gedeeltelijk vernielen van het beeld in 2019 waarbij een deel van de kop werd beschadigd. Het beeld staat voor de tempel. Dat was de derde keer dat de Boeddha representatie werd geraakt. In maart 2018 werd het beeld door een vandaal onthoofd en in mei van dat jaar weer beschadigd. Het klooster installeerde voor 7.000 dollar aan bewakingscamera’s. Bij het tweede en derde incident werden de beelden aan de politie gegeven. Het beeld, met een waarde van ongeveer 8.000 dollar, was een geschenk van Sri Lanka.

In april 2019 zag een monnik een stuk hout op de grond liggen met de bijbelse boodschap: “Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben.” De schade werd al snel opgemerkt aan het oor van het beeld. Videomateriaal onthulde dat een persoon op het witte beeld was ingeslagen. In die tijd uitten religieuze leiders hun ongerustheid over het vandalisme en maakten zich zorgen dat het tot iets ernstigers kon leiden. Crossley kreeg een straatverbod en mag zich niet in de omgeving van de tempel ophouden.

De hoofdmonnik van het klooster werd dinsdag door de politie van Ottawa geïnformeerd over dat er een nieuwe bedreiging voor het beeld naar de politie was gemaild. Hij zei ook dat de politie de faciliteit bezocht om ervoor te zorgen dat iedereen veilig was en dat er veiligheidsmaatregelen werden genomen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk