Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. ProVeg Nederland zet 10 van de meest vernieuwende producten van Horecava 2020 voor je op een rij.

  1. FRIETSAUS PLANTAARDIG VAN REMIA

Remia timmert al een tijdje aan de weg met plantaardige mayonaise en heeft daar nu ook een ei-vrije frietsaus voor de horeca aan toegevoegd. In de snackbar van de toekomst mag deze frietsaus eigenlijk niet ontbreken.

  1. VISH STICKS VAN NOVISH

Ze bestaan net vier maanden en op de Horecava testten ze voor het eerst hun Vish Sticks bij het publiek. Met een score van 95% “goed zonder opmerking over structuur of smaak” is de test meer dan geslaagd. Vooral de krokante buitenkant en de goed gebalanceerde vissmaak is positief ontvangen. De sticks en nuggets worden in de winkel gelanceerd samen met een speciaal daarvoor ontwikkelde vegan ravigotesaus.

  1. VEGAN BRABANTSCHE WORSTENBROODJES

Brabantsche Worstenbroodjes heeft een vegan worstenbroodje waarbij je twijfelt of het wel echt vega is. Iedere vegan thuisbakker weet hoe moeilijk het is om het traditionele worstenbroodje te benaderen, maar Brabantsche worstenbroodjes BV is het dus gelukt.

  1. TRUFFLE SAUCE VAN WILLICROFT

In onze 10 vegan innovaties op Gastvrij Rotterdam kwam Willicroft al voor met de vegan kaasfondue. Inmiddels is de kaasfondue volledig in een nieuw en supermarkt proof jasje gestoken. Ook is er een heerlijke truffelsaus aan het assortiment toegevoegd.

  1. BEYOND SAUSAGE

Beyond Meat was de eerste die het voor elkaar kreeg om een 100% plantaardige burger in het vleesschap te krijgen en was een knaller op de aandelenmarkt. De Beyond Sausage is als eerstvolgende na de burger naar Europa. Het is slechts een kwestie van tijd tot de volgende introductie volgt.

  1. VEGAN APPELTAART VAN BEUK

Tijdens de vorige Horecava kreeg BEUK veel vraag naar een vegan-appeltaart en hun patissiers zijn direct aan de slag gegaan. Dankzij de jarenlange ervaring presenteerden zij een vegan appeltaart met amandelen. De appeltaart wordt gemaakt van wenerdeeg (zonder ei) en gevuld met verse parten appel, suiker en kaneel. Voor een extra smaakbeleving besprenkelde de banketbakkers deze heerlijk taart met amandelen. En we hebben vernomen dat er momenteel een vegan variant van een Tiroler Apfelstrüdel ontwikkeld wordt.

  1. VEGAN MASTERS

Vegan Masters is als bezorgdienst een wat vreemde eend in deze lijst van 10 vegan innovaties. Vegan Masters is het eerste bedrijf dat zich volledig richt op de thuisbezorging van een breed assortiment plantaardige maaltijden en deze landelijk levert. Een innovatief concept en hoort daarom zeker thuis in deze lijst.

  1. NO PORK BURGER VAN MOVING MOUNTAINS

Vleesvervangers gebaseerd op kip en rund zijn er in overvloed. Moving Mountains zet nu in op het nieuwe varkensvlees met de No Pork Burger. We hebben de burger helaas niet kunnen proeven, omdat deze door de grote vraag al op was. Volgens Moving Mountains zet deze burgers zelfs slagers op het verkeerde been.

  1. VEGAN MINI KERRIE KROON VAN DERO FOODS

Dero foods heeft nog niet echt een plantaardige strategie, maar kreeg wel zoveel vraag naar vegan hapjes dat ze ermee de markt op gaan. Een van hun eerste ontwikkelingen is deze heerlijke hartige vegan mini pastry kroon met een bloemkool-kerrievulling.

  1. APOLLO VEGANMELANGE

Voor hun nieuwe vegan melange is Apollo genomineerd voor de Horecava Innovatie Award en nu heeft het ook een nominatie in onze top 10. Niet zonder reden, want met deze melanges maakt een chefkok in een handomdraai vegan gehakt, nuggets of schnitzels.

Bron ProVeg.

 

Categorieën: Nieuws, B'eter, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op B’eter – 10x vegan innovatie op Horecava 2020

  1. Ruud van Bokhoven schreef:

    Dat gaat de goede kant op met ons voedsel, zodat er steeds minder vlees zal worden gegeten en wat leeft ook blijft leven (eindelijk beter leven) en het mulieu er ook bij gebaat is.
    Namasté 🙏