Wat Buddha Dhamma, een Australisch theravada klooster in de Thai Forest Tradition, is beschadigd door een van de vele bosbranden die zich in de staat New South Wales verspreiden. Tot nu toe is slechts één gebouw van het klooster door de brand verwoest. Alle bewoners van het klooster zijn in veiligheid gebracht.

Het grootste gebouw van het klooster, de belangrijkste onderwijszaal, of dhamma sala, is nog  intact. Het vuur wordt door onder meer met blushelikopters bestreden. Wat Boeddha Dhamma werd in 1978 in het Dharug National Park opgericht door de boeddhistische non Ayya Khema, met Phra Khantipalo als eerste abt. Het centrum is niet alleen gewijd aan de monastieke cultivatie, maar ook aan het beoefenen van de lekencultuur, met regelmatig geplande retraites en een open uitnodiging om het centrum te bezoeken.

Sri Paññā, een Thaise bosmonnik die in Australië woont, reageerde op Facebook op de brand:

‘Ik behoorde tot de allereerste groep monniken onder leiding van Ajahn Kehmavaro die in Wat Buddha Dhamma woonde toen het in 2008 na lange tijd verwaarloosd te zijn sinds Ayya Khema en Phra Kantiphalo de plek verlieten, weer werd geopend. We hebben zoveel moeite gedaan om de plaats weer op te bouwen. Het is een triest moment om te horen dat het grootste deel ervan in vlammen is opgegaan.’

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags:

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk