Een groep Taiwanese wetshandhavers is na het dansen in uniform in een promotievideo voor een boeddhistische humanitaire organisatie ernstig bekritiseerd door het publiek. De recente video van de Boeddhistische Compassion Relief Tzu Chi Foundation is op grote schaal verspreid via sociale media. In de clip dansen meer dan 20 Taiwanese politieagenten en brandweerlieden in formatie terwijl ze boeddhistische geschriften zingen.

De video was bedoeld om nieuwe leden aan te trekken voor de organisatie en belangstellenden voor het boeddhisme, maar kreeg een controversieel karakter vanwege het feit dat de officieren hun uniformen droegen tijdens de opnamen. De man die de dans leidde werd door kijkers geïdentificeerd als een officier van de Central Police University (CPU). Een woordvoeder van de universiteit noemt het gedrag van de ambtenaren ongepast- het zou het beeld van de Taiwanese politie negatief beïnvloeden.

Het National Police Agency (NPA) is het daar niet mee eens, zij vindt dat het dragen van uniformen tijdens religieuze bijeenkomsten legaal is en dat de religieuze vrijheid van het politiepersoneel gerespecteerd zou moeten worden. Maar waarschuwt ook dat de Taiwanese politie niet geassocieerd dient te worden met een bepaalde godsdienst.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk