Foto politie Catoosa.

De boeddhistische monnik Sutham Nateetong die door Amerika loopt om de vrede te bevorderen, maakte vorige week woensdag een stop in het nog geen 7000 zielen tellende Catoosa, in de staat Oklahoma, VS. Hij ging er met een politieman op de foto die op Facebook werd geplaatst. De monnik loopt meer dan 3000 mijl.

De politie schreef: ‘Soms komen we in Catoosa zeer geweldige mensen tegen. Vandaag kwam een van onze officieren de boeddhistische monnik tegen die door Amerika loopt, van Californië naar New York. Zijn doel is om de vrede in de wereld te bevorderen. Zeker het hoogtepunt van onze dag. We hebben een geweldige stad waar we wonen en werken.’

Sutham Nateetong (59) is vijf jaar monnik en brengt zijn tijd door met het lopen van grote afstanden in de hoop een boodschap van vrede en begrip te verspreiden. Hij loopt nu in de VS op de befaamde Route 66. Hij begon zijn reis op 2 maart bij de Santa Monica Pier en is van plan om in juli in New York City, aan te komen. Het is niet de eerste keer dat Nateetong voor het eerst zo ver loopt. Hij reisde van Zuid-India naar Nepal, van Maleisië naar Vietnam en van Thailand naar Vietnam. In november van dit jaar loopt hij van Thailand naar Parijs, Frankrijk, een afstand van ongeveer meer dan 9000 kilometer. Nateetong zegt dat deze wandeling ongeveer twee jaar in beslag zal nemen.

Bron BNN/foto politie Catoosa.

 

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk, Boeddhisme, Geluk, Media
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk