De leider van de boeddhistische Mohanikaya sekte in Cambodja, Tep Vong , heeft iedereen in het land opgeroepen om het boeddhisme en zijn leringen te blijven promoten. Vong deed de oproep tijdens een ceremonie ter afsluiting van de Dharma Yatra, een pelgrimstocht van 2000 kilometer door Cambodja, Thailand, Laos, Vietnam en Birma (Myanmar), die vandaag wordt afgesloten in Angkor Wat. De ongeveer 300 monniken liepen de tocht in 17 dagen.

Vong zei dat de bedevaart belangrijk was omdat het helpt het boeddhistische onderwijs in de vijf landen te verspreiden. Hij zei dat hoewel het boeddhisme al meer dan 2000 jaar bestaat, de leringen ervan niet tot elke beoefenaar in de wereld zijn doorgedrongen. De monnik zei dat het belangrijk is om de boeddhistische dharma op grote schaal te beoefenen en te verspreiden om de samenleving en de wereld in vrede en voorspoed te laten leven.

De Cambodjaanse minister van defensie, generaal Thee Banh, die de bijeenkomst bijwoonde, zei dat religie een belangrijke factor is voor duurzame ontwikkeling, omdat religie budgettering, arbeidsrechten, verantwoording en transparantie bevordert. Hij merkte op dat de bedevaart zelf hielp bij het smeden van vriendschappen tussen de deelnemers aan de bedevaart. En de bedevaart langs de Mekong rivier draagt ook bij aan het versterken van de vriendschap en solidariteit tussen de vijf landen. ‘Zij verenigen zich om het boeddhisme te bevorderen en te ontwikkelen’, zei de generaal.

Bron BNN. Foto Adi Ichsan.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Dharma en filosofie
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk