Boeddhisten in Laos, Cambodja en Vietnam gaan samenwerken om het boeddhisme in die landen te versterken en te bevorderen. Dat is gisteren afgesproken op een conferentie van boeddhistische leiders in Vientiane, Laos, die werd bijgewoond door 570 boeddhisten uit die landen..

De conferentie werd georganiseerd door het Laotiaanse Front voor Nationale Ontwikkeling en de Laotiaanse Boeddhistische Fellowshiporganisatie. De conferentie is bedoeld om de samenwerking tussen de boeddhistische organisaties van de drie landen te versterken en het Laotiaanse boeddhisme in de regio en internationaal te bevorderen en te ontwikkelen.

De leiders van boeddhistische groeperingen in Cambodja en Vietnam hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend over de bevordering van hun samenwerking bij de verspreiding van het boeddhisme. Laos is met de andere twee landen overeengekomen om boeddhistische studiereizen te organiseren en ervaringen in de ontwikkeling van het boeddhisme te bundelen. Ook zijn boeddhistische studenten welkom om te studeren aan universiteiten, scholen en andere onderwijscentra in die landen.

Bron BNN.

Categorieën: Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu