Duizenden mensen hebben afgelopen zaterdag in Vientiane, Laos, het konvooi van 300 monniken en boeddhistische leiders van Dharmayatra verwelkomd en offerden in de tempel van Luang Neua voedsel en aalmoezen. De deelnemers aan de Dharmayatra reizen de komende dagen door vijf landen van het Mekong-bekken.

Voorafgaand aan de almceremonie (giften en voedsel) werd een ceremonie gehouden ter gelegenheid van deze gedenkwaardige gebeurtenis, geleid door de voorzitter van het Laotiaanse Front voor Nationale Ontwikkeling. Ook regeringsleiders en hun vrouwen en vertegenwoordigers van lokale bestuursorganen waren aanwezig.

Na de almsessie plantten boeddhistische leiders een bodhiboom voor de grote conferentiezaal van de Laotiaanse boeddhistische organisatie. In de namiddag bezochten de leden van het Dharmayatra-konvooi verschillende religieuze plaatsen en monumenten in Vientiane alvorens zich te verzamelen voor gebeden in de Vat Ongteu tempel. De groep vertrok afgelopen zondag vanuit Vientiane naar Thailand, waar ze een bezoek bracht aan de Wat Pa Khamsanoth tempel in de provincie Udon Thani.

Maandag was de groep in de provincie Nakhon Phanom, waar de Phra That Phanom zich bevindt. De pelgrimstocht eindigt op 30 oktober in de provincie Siem Reap, Cambodja, waarna de deelnemers terugkeren naar hun thuisland.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk