Thubten Pema Lhundrub, een jonge Tibetaan die door de Chinese politie wordt vastgehouden omdat hij tot de Dalai Lama heeft gebeden, is na meer dan vijf maanden hechtenis nog steeds niet gehoord. Zijn familie heeft nu een beroep gedaan op externe groepen om hulp bij het onder de aandacht brengen van zijn zaak, aldus Tibetaanse bronnen aan Radio Free Asia.

Thubten Pema Lhundrub werd op 14 mei gearresteerd in het Kangtsa district van de provincie Qinghai, nadat hij gebeden had aangeboden aan de Tibetaanse geestelijke leider in ballingschap namens een onlangs overleden vriend, zegt een bron. Aanvankelijk hield de politie hem vast op het politiebureau van Themchen, maar de laatste tijd is er niets over hem vernomen. Zijn ouders zijn bezorgd dat er iets met hem in de gevangenis is gebeurd en ze beginnen te twijfelen of hij nog in leven is, zegt een bron.

Terwijl hij werd vastgehouden, had de politie Lhundrub gevraagd om de sociale media gesprekken van andere Tibetanen te bespioneren en hem een betaling van 6.000 yuan per maand aan te bieden, maar hij weigerde dat te doen, en daarna werd er niets meer gehoord over zijn verblijfplaats of welzijn, vertelde de bron.

Hij was in slechte gezondheid en leed aan gastritis toen de Chinese politie hem arresteerde. Openbare gebeden aangeboden aan de Dalai Lama in Tibetaanse gebieden van China worden vaak hard bestraft door de Chinese autoriteiten, die de verbannen spirituele leider zien als een gevaarlijke separatist en symbool van de Tibetaanse nationale en culturele identiteit.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Rechtspraak, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk