Het Boeddhistische Film Festival Europa heeft een bijzondere reputatie en internationale reputatie, en is een bijzonder filmfestival in Eye Filmmuseum Amsterdam Het vindt plaats van 27 t/m 29 september. Bezoekers worden geconfronteerd met geweldige verhalen die hen raken, regisseurs die je gezien moet hebben, films die je mind prikkelen.

Het thema is dit jaar identiteit.

Babeth VanLoo.

‘Verzachten wat je hart doet lijden, dat kwam bij me op toen ik nadacht over wat we met ons filmfestival aan ons publiek willen overbrengen. Het thema IDENTITEIT lijkt in de samenleving te resoneren met een gevoel van urgentie. Dat wat wij als mens proberen te ontwikkelen, een kernpotentieel dat ons bevrijdt van een gefixeerde geest, dat leidt tot een nieuwe cultuur die gevormd wordt door mannen en vrouwen die niet bang zijn, en waarbij we onszelf niet afscheiden van anderen.

Ja, onze films laten dat zien door een verscheidenheid van aanpak en genre, van workshops over de wijsheid van de geneeskunde, of de intelligentie van bomen, de oost en west connectie, een zoektocht naar reïncarnatie: ( ‘Wie was ik? Wie ben ik? Wie zal ik worden?’) tot een eerbetoon aan Bernie Glassman; met een special event en films over Tibet, de magische wereld van Bhutan, de onbekende traditie van gepassioneerde muziekmonniken van China, een blik op de sjamanistische en boeddhistische kunst van Boerjatië, op het voetspoor van de Boeddha in India, Art in Focus en de wijsheid van zen- en boeddhistische leraren die ons kunnen helpen ons leven in tevredenheid te leven.

Dus met enorme vreugde nodig ik u uit om social media of andere afleidingen los te laten en ons te ontmoeten bij deze real-life evenementen in de prachtige omgeving van het Eye Filmmuseum.

Moge dit festival bijdragen aan het welzijn van alle levende wezens…’

Babeth M. VanLoo, directeur BFFE

Klik hier voor meer informatie en het volledige aanbod.

 

 

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Dalai Lama, Diamantweg, Koreaans boeddhisme, Filmbespreking, Mahayana, Boeddhisme, Theravada, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeddhistisch Filmfestival Europa in Amsterdam – verzachten wat je hart doet lijden

  1. Joost schreef:

    Beetje dubbel, eerst word gevraagd social media los te laten. En dan word word gevraagd , volg ons op social media Facebook en Twitter . Wel gaan trouwens ,mooi festival.