In een nieuw radiospotje beklaagt Wakker Dier zich over de zogenoemde kipkiloknallers (vlees van kippen die volgens Wakker Dier onder slechte omstandigheden leven) bij Albert Heijn. In het spotje zegt de dierenwelzijnsorganisatie dat Albert Heijn heel wat over heeft voor gezonde klanten, maar niet voor gezonde kippen.

Wakker Dier: ‘Er zijn geen supermarkten waar kippen minder ruimte krijgen dan de AH-kip. Die kip leeft met 16 op een vierkante meter. Ter vergelijking: bij Jumbo-kippen is dat 13 en bij biologisch 10 per vierkante meter. Daarnaast krijgen ze geen daglicht en lopen en liggen ze de hele dag in hun eigen uitwerpselen. Dat laatste zorgt voor voetzweren. De uitwerpselen drogen namelijk minder goed door het hoge aantal kippen.’ Juist daarom wil Wakker Dier dat Albert Heijn minder kippen per vierkante meter gaat houden.

Naast het ongezonde leven van de AH-kip, verergert Albert Heijn volgens Wakker Dier de problemen door ook nog eens heel veel te stunten met hun kip. Het gemiddeld aantal kipkiloknallers bij supermarkten ligt begin 2019 op 59. Albert Heijn presteert het om in dezelfde periode bijna 150 keer kip zonder keurmerk in de aanbieding te doen, stelt Wakker Dier.

Dat Albert Heijn de leefomstandigheden van zijn kippen niet verbetert, heeft volgens Wakker Dier ook gevolgen voor de kippen van andere supermarkten. AH is de grootste speler in supermarktland. ‘Alle concurrenten kijken dus wat Albert Heijn doet. En zolang die niks doet, verbetert het leven van de andere supermarktkippen ook niet.’

Bron Wakker Dier.

 

 

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid, Misbruik, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Wakker Dier: AH – ‘aandacht welzijn klanten, maar geen gezonde kippen’

  1. Ruud van Bokhoven schreef:

    AH leert niet, geld, begeerte en macht zijn de boeddhistische dharma woorden die in het voordeel van deze supermarkt zijn, maar tevens een smet is op hun markt waarbij dierenleed niet ontzien wordt.

  2. Jo Tummers schreef:

    Ik lees in het artikel dat Jumbo het nog relatief goed doet. Dat is mooi maar als ik de winkel in ga zie ik toch maar weinig vlees dat tenminste 1 ster heeft. Ik vind het jammer dat er geen grotere stappen worden gemaakt. Jumbo heeft wel de zogenaamde ‘nieuwe standaard kip’. Het blijkt volgens de tekst op de site van Jumbo dat deze kip ‘het dichtst in de buurt komt van de kip met 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.’ Ik waardeer de stappen die gezet worden want elke stap in de goede richting is er één maar het gaat zo wel heel erg langzaam.