Hoewel de Nepalese regering onlangs de campagne ‘Visit Lumbini Year 2076’ heeft gelanceerd ter gelegenheid van de 2.563ste geboortedag van Boeddha, zijn veel boeddhistische archeologische plaatsen in Nepal, zoals in West-Nawalparasi, nog steeds verwaarloosd.

Ramgram, Sunawal, Bardaghat en Sarawal Rural zijn de thuisbasis van vele belangrijke plaatsen en artefacten met betrekking tot het leven van Gautama, de latere Boeddha. Waarvan verondersteld wordt dat deze in Lumbini is geboren.

Tijdens het lanceren van de campagne waren er geen grote evenementen gepland. De overblijfselen van de Boeddha in de Ramgram Stupa in Ujaini, Ramgram, een vijver waarvan verondersteld wordt dat die er al was tijdens het leven van de historische Boeddha, en een boom in Jawa, Sarawal die daar ook al zou hebben gestaan in die periode, kregen bij aanvang van de manifestatie geen bijzondere aandacht.

Deskundigen zeggen dat de Nepalese overheid meer aandacht zou moeten besteden aan zowel Ramgram als Panditpur bij officiele gebeurtenissen. Dergelijke gebeurtenissen zouden niet alleen in het behoud van deze archeologische en historische plaatsen helpen maar deze ook als bestemmingen voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen bevorderen. Het is juist het communistische China dat in de omgeving van Lumbini luchthavens en spoorverbindingen aanlegt om het toerisme naar die streek te bevorderen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu