In samenwerking met boeddhisten en het stadsbestuur in Lumbini, Nepal, de geboorteplaats van de historische Boeddha, zijn er plannen om in de Spaanse stad Cáceres een boeddhistisch complex te maken met een gigantisch boeddhabeeld, volgens de initiatiefnemers bedoeld als monument voor de wereldvrede.

Het complex, dat een tuin, een boeddhistisch klooster en een stupa zal omvatten, samen met een bibliotheek, relikwieën van de Boeddha, en accommodatie voor maximaal 20 monniken, zal worden gefinancierd door de particuliere Lumbini Garden Foundation. Het middelpunt van het nieuwe boeddhistische complex vormt een beeld van 40 meter hoog van een zittende boeddha.

De initiatiefnemers zeggen dat het doel van het project is om de filosofie van vrede die de boodschap van de Boeddha is, over de hele wereld uit te zenden. Het project, dat op 22 januari in de Spaanse hoofdstad Madrid werd aangekondigd, tijdens de eerste dag van de FITUR – International Tourism Trade Fair van Madrid 2020, zal naar verwachting ook een toeristische impuls geven aan Cáceres, vooral onder Aziatische bezoekers. De werkzaamheden gaan dit najaar van start.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk