Inlichtingendiensten in India, Nepal en Birma zijn zeer alert na het ontvangen van specifieke informatie dat terroristen van plan zijn om op 18 mei aanslagen te plegen op boeddhistische tempels. De in Bangladesh gevestigde terreurgroep Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh (JMB) zou daartoe een vrouwelijke zelfmoordterrorist hebben opgeleid.

Bronnen zeggen dat de zelfmoordterrorist tijdens de zogenoemde boeddha purnima  boeddhistische tempels zal aanvallen. Het motief van JMB achter deze aanvallen is om wraak te nemen op de vermeende gruweldaden die door de boeddhisten op moslims worden begaan. Inlichtingendiensten behandelen deze ontwikkelingen als de komst van de islamitische staat (IS) in Zuidoost-Azië en de recente aanvallen op kerken in Sri Lanka maken deze theorie volgens hen geloofwaardig. De terroristen zouden via Nepal India zijn binnengekomen.

De JMB, die nu verboden is in Bangladesh, is verantwoordelijk voor het uitvoeren van enkele grote terroristische aanslagen in Bangladesh in het afgelopen decennium. Op 29 maart 2007 zijn vier leden van de JMB opgehangen vanwege hun betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Krijgsmacht, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk