Al meer dan twee jaar pioniert de mensenrechtenorganisatie Free Tibet met het gebruik van satellietbeelden om de volgens haar leugens van China en de waarheid over Tibet bloot te leggen. Deze laatste beelden van de Tibetaanse kloostergemeenschap Yarchen Gar laten duidelijk zien dat er huizen worden afgebroken om plaats te maken voor de aanleg van wegen en parkeergarages.

In 2016 toonde Free Tibet de ware omvang van de sloop bij Larung Gar – een andere religieuze nederzetting in Oost-Tibet. Dit hielp de organisatie om de campagne uit te breiden die leidde tot een enorme internationale druk op China en die uiteindelijk leidde tot het stopzetten van de sloop op de locatie. Free Tibet zegt nu de verslagen over Yarchen Gar te kunnen verifiëren door het verhaal vanuit de lucht te vertellen. Nieuwe satellietbeelden tonen de plannen van China om de belangrijke Tibetaans boeddhistische nederzetting Yarchen Gar te ontwikkelen tot een plaats voor massatoerisme.

Yarchen Gar, beeld Free Tibet.

Free Tibet noemt zich een pionier in het gebruik van satellietbeelden als middel om de wreedheid van de Chinese bezetting bloot te leggen. Dit exclusieve beeld toont voor het eerst de omvang van de sloop in een religieuze nederzetting die ongeveer 10.000 monniken en nonnen huisvest. ‘Een plaats van vrede en meditatie weerklinkt nu met het geluid van huizen die met de grond gelijk worden gemaakt.’ Duizenden huizen worden afgebroken om plaats te maken voor toeristen. De uitgezette bewoners vertellen verhalen over gedwongen worden om “patriottische heropvoeding” te ondergaan, beloven trouw te blijven aan China en het gedrag van de Dalai Lama aan de kaak te stellen. Veel van deze monniken en nonnen hebben volgens Free Tibet hun eigen huis moeten afbreken. Duizenden anderen lopen het risico op gedwongen uitzetting.

De enige manier om een einde te maken aan de verwoesting is volgens Free Tibet om deze verborgen hoek van Tibet in de schijnwerpers te zetten en de benarde toestand van de bewoners wereldwijd onder de aandacht te brengen. De sloop van de nabijgelegen boeddhistische academie Larung Gar werd pas gestopt na grote internationale protesten. Free Tibet: ‘China kan het Tibetaans boeddhisme alleen maar blijven onderdrukken zolang de wereld zwijgt.’

Bron Free Tibet.

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk