Het moed-verzamel-boekje is voor alle soorten moed geschikt, ook als je zeer veel moed nodig hebt, bij serieuze angst bijvoorbeeld. Wil je af van paniekaanvallen of aanhoudende angst, dan helpt maar één ding: moedig zijn en doen wat je niet durft. Dit boekje helpt daarbij.

Ik verzamel moed is gemaakt voor mensen die zichzelf te bang vinden. Voor mensen die moedig genoeg zijn om de strijd aan te gaan met hun angst. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel lees je iets over de achtergrond van angst. In het tweede deel kun je aan de slag. Het tweede deel bestaat uit nu nog lege bladzijden waar jij je moedige acties op gaat schrijven. Je kunt zo precies zien waar je mee bezig bent en bovendien heb je een mooi overzicht van alle moedige dingen die je al hebt gedaan.

Fragmenten uit Ik verzamel moed:

‘In de periode dat ik zoveel last had van angst heb ik een heleboel dingetjes verzameld die te maken hadden met een overwinning. Het werd een hele verzameling van treinkaartjes, toegangsbewijzen, spaarzegels, bonnetjes, en nog veel meer. Zo verzamelde ik bijvoorbeeld elke keer de stickertjes van het fruit dat ik kocht tijdens het boodschappen doen. Boodschappen doen vond ik toen namelijk heel beangstigend. Elke keer toch naar de winkel gaan en iets kopen was dus zeker een overwinning. Ik heb toen alles verzameld in een boekje. Voor mij een tastbaar symbool van de goede weg die ik op ging; mijn overwinning op mijn angst.’

Daan Rietbergen, auteur Ik verzamel moed

Doorbreek de cirkel van angst; elke dag een dapper ding.

‘Als je situaties die je eng vindt vermijdt wordt het steeds moeilijker om dat waar je bang voor bent te gaan doen. De cirkel van iets niet durven houdt zich zelf als het ware in stand; je voelt je angstig, je gaat die angst uit de weg, je wordt nog angstiger, je durft nog minder, etc. Wil je van je angst afkomen dan ga je proberen die cirkel te doorbreken.’

Anneke Eenhoorn, auteur Ik verzamel moed

Het boek Ik verzamel moed wordt ondersteund door de Angst, Dwang en Fobie stichting.
Ik verzamel moed | Daan Rietbergen, Anneke Eenhoorn | EAN 9789401458917 | 128 pagina’s
Uitgeverij LannooCampus

Daan Rietbergen is visueel ontwerper en studeerde Graphic Design aan de Gerrit Rietveld Academie en AKV St. Joost. Hij maakte voor zichzelf een moed-verzamelboekje in een periode in zijn leven toen hij veel moed nodig had.

Anneke Eenhoorn is klinisch psycholoog, psychotherapeut en freelance docent. Ze is auteur van Chaos in je hoofd, ADHD bij kinderen en Pittige pubers.

 

 

Categorieën: Nieuws, Boekbespreking, Gezondheid, Zorg, Onderwijs, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk