Een niet-alledaagse clown voert je, aan de hand van zijn bijzondere, soms ontroerende ervaringen met dementerenden en mentaal gehandicapten, op een heldere en aansprekende wijze naar de essentie van zen en advaita (non dualisme). Dit kadert in een spontane en natuurlijke beleving van mededogen die op generlei wijze enig aansporen behoeft, een aansporen zelfs verwerpt. Hij dringt daarbij door tot de stille en diepe essentie van het leven.

Ontmoetingen met dementen en mentaal gehandicapten worden door deze clown op een indringende en tedere manier weergegeven. Het is hartverwarmend en tevens intrigerend om te ontdekken hoe hij met open geest kan doordringen tot de gevoels- en gedachtewereld van deze erg kwetsbare mensen. Deze dhammatalk is een ode aan alle vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor deze kwetsbare groep mensen die door de maatschappij dikwijls aan de kant geschoven worden maar zich door liefdevolle omarmingen voor even veilig en geborgen voelen.

Op vrijdag 22 februari krijgt het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen, een (zen-)clown op bezoek. Hij geeft een dhammatalk, gebaseerd op zijn boek ‘Clown Zensaties’.

Een doorkneed financieel en economisch expert wordt een spiritueel doorleefde clown. Een ontwikkeling zonder leermeester. Ratio, intuïtie en authentieke bronteksten als gids. Introspectie van primordiaal belang. Een open geest, zonder verwachtingen met een intense aandacht. Hoe jaloersheid leidde tot een boek en tot deze voordracht. Wat goed was, droeg kwaad in zich; wat kwaad was droeg goed in zich. Concrete nondualiteit van een losbandige advaita-adept. Clown en toch geen clown.

Praktisch: Vrijdag 22 februari 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Zen
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk