De Indiase autoriteiten hebben toestemming gegeven om het 11de-12de eeuwse oude boeddhistische klooster Wanla Gompa met zijn 16 meter hoge beeld van Avalokiteshvara, te renoveren. Vorige maand is het complex op de lijst van nationaal belang geplaatst waardoor het restauratiewerk in dit oude klooster, dat bovenop een heuvel is gebouwd, kan beginnen.

Het besluit is genomen op een tijdstip waarop de overheid in Ladakh het boeddhistisch toerisme wil bevorderen om meer toeristen uit landen met een aanzienlijke boeddhistische bevolking, zoals Japan en China, aan te trekken en de inkomsten op te voeren.

Het massieve beeld van Avalokitesvara dat zich op lotusvoetstuk bevindt, met 11 hoofden in drie richtingen en acht handen in verschillende houdingen, is naast diverse muurschilderingen van Boeddha, bodhisattva’s en mandala’s de belangrijkste attractie van deze religieuze site. Avalokitesvara is een bodhisattva die het mededogen van alle Boeddha’s belichaamt en wordt vereerd door boeddhisten. Het klooster ligt in de buurt van het Lamayuru-klooster en valt in de categorie van de 108 kloosters die in 958-1055 AD werden gebouwd met de steun van de koning van Ladakh. Het interieur is in de loop der tijd ernstig beschadigd door weersinvloeden.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk