Een Franse rechtbank heeft gisteren de Bhutanese boeddhistische monnik Karma Tshojay (56) tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens een reeks verkrachtingen in een gemeenschappelijke community in Frankrijk waar ook kinderen verblijven. Vier vrouwen, discipelen bij de ‘Tempel van duizend boeddha’s’ en hun kinderen, beschuldigden hem van veelvoudige verkrachtingen en seksueel misbruik in de jaren ’90 en 2000.

Een van de slachtoffers werd in de leeftijd tussen de elf- en dertien jaar meermalen verkracht,  een ander meisje was negen toen zij seksueel werd gemolesteerd. Tshojay, die als Tempa Lama door het leven gaat, werd in 2012 gearresteerd. Na twee jaar werd hij op borgtocht vrijgelaten, hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Een andere Bhutanese monnik, verdacht van seksuele mishandeling van een jongere onder de leeftijd van vijftien jaar, werd door de rechtbank vrijgesproken.

De Tempel van duizend boeddha’s is een Tibetaans boeddhistische tempel in de gemeente La Boulaye, gelegen in de Franse regio Bourgondië. De tempel, opgericht in 1987, volgt de Karma Kagyu traditie. Zij ligt in het centrum van Dashang Kagyu Ling, een in 1974 opgericht boeddhistisch retraitecentrum van de controversiële Tibetaanse lama Kalu Rinpoche.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Misbruik, Boeddhisme
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk