De Hoge Commissaris van de VN voor de Vluchtelingen (UNHCR) heeft gisteren de Thaise boeddhistische monnik Phra Vudhijaya Vajiramedhi  benoemd tot Patron for Peace and Compassion als erkenning voor zijn werk om miljoenen vluchtelingen te helpen.

Een Patron is een eretitel die wordt gegeven aan hen die UNHCR en vluchtelingen steunen door het verspreiden van informatie en kennis. De rol is om de publieke opinie te beïnvloeden en de negatieve houding ten opzichte van vluchtelingen te veranderen en anderen te betrekken bij het werk van de UNHCR.

Phra Vajiramedhi staat bekend om zijn innovatieve benadering van de boeddhistische leer en zijn sterke pleitbezorging voor vrede en medeleven met medemensen door middel van het concept “Wij zijn één, Wij zijn de wereld”, met name in interreligieuze dialogen ter ondersteuning van vluchtelingen.

Hij ondersteunde ook de UNHCR-campagne “Nobody Left Outside” door het organiseren van bewustwordings- en fondsenwervende evenementen om 2 miljoen vluchtelingen in 12 landen, waaronder Jordanië, Libanon, Rwanda en Tsjaad, op te vangen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk