Op zondag 28 oktober opent een dertigtal centra van alle belangrijke boeddhistische tradities in België haar deuren. Het thema van de dag is meditatie.

Meditatie wordt om verschillende redenen beoefend. Sommigen beginnen ermee om een antwoord te vinden op stress, slaapproblemen, vrees voor burn-out enz. In die gevallen is meditatie inderdaad een aangewezen methode om de geest tot rust te brengen. Die beslommeringen leiden dikwijls tot de grote levensvragen. Waarom leven wij? Is er geen andere weg dan het eindeloos najagen van geluk buiten onszelf? Meditatie opent de deur naar een nieuw perspectief.

Wanneer onze gedachten tot stilstand komen, komt onze geest vanzelf tot rust zoals een oceaan op een dag zonder wind of golven. Deze heldere geest opent ons hart, dat dan elk moment met zorg kan ontvangen. Zo kom je tot harmonie met jezelf en de wereld.

Een grote verscheidenheid

In de Belgische boeddhistische centra is een rijk pallet van kleuren te vinden die dikwijls naar hun land van oorsprong verwijzen. De oranje gewaden van Thaise monniken, de zwarte kledij van de Japanse zen en de bordeaux tinten van Tibetaanse lama’s zijn slechts enkele voorbeelden van de diversiteit van de Aziatische culturen. Deze tradities hebben nu al tientallen jaren hun weg gevonden in het Westen met een boodschap van geluk, ontplooiing en zingeving.

Gekwalificeerde begeleiders staan op de dag van het boeddhisme klaar om bezoekers te begeleiden bij de kennismaking met meditatie. Enkele centra organiseren ook kinderactiviteiten om een boeiend bezoek met de hele familie te verzekeren.

Meer informatie en deelnemende centra http://www.buddhism.be/nl/

Bron BUB.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk