De Boeddhistische Unie van België verenigt een dertigtal verenigingen van alle belangrijke tradities. Ze hebben sinds decennia hun weg gevonden in het Westen met een boodschap van geluk en ontplooiing. We nodigen u uit om het boeddhisme te ontdekken in al zijn vormen: zie de link met de lijst van deelnemende centra.

Hoe kan het boeddhisme je helpen?

Velen maken kennis met het boeddhisme om een antwoord te vinden op stress, slaapproblemen, vrees voor burn-out enz. In die gevallen is meditatie inderdaad een aangewezen methode om de geest tot rust te brengen en jezelf beter te leren kennen, je hart te openen en bijgevolg anders in het leven te staan. Anderen vinden in de filosofie van het boeddhisme een antwoord op de grote levensvragen. Waarom leven we? Is er geen andere manier dan de tomeloze zoektocht naar geluk in de wereld buiten onszelf? Het boeddhisme kan zo effectief de deur openen naar nieuwe perspectieven.

Meer informatie https://www.buddhism.be/nl/

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op België – dag van het boeddhisme 2019

  1. kees moerbeek schreef:

    Mooi initiatief.

    Jammer dat de motivatie lijkt te zijn: ‘Hoe kan boeddhisme je helpen?’ De boodschap van geluk en ontplooiing kan niemand waarmaken en de Boeddha wist dit. Hij was met iets anders bezig.

  2. Hemasa schreef:

    Waar was hij dan volgens U mee bezig?