Wanneer het dochtertje van filmmaker Phie Ambo zich plotseling serieus begint af te vragen of ze een dier is, besluit zij al filmend de vraag te onderzoeken of er buiten het menselijk bewustzijn nog iets anders bestaat. Is ons bewustzijn lichaamsgebonden of reikt het veel verder? Bestaan er meerdere werelden naast elkaar?

Ze laat zich op haar ontdekkingstocht leiden door associatie, zodat het toeval mede richting aan haar zoektocht geeft. Iedere persoon die ze haar metafysische vragen voorlegt, brengt haar in contact met een volgende persoon. Zo komt ze terecht bij verschillende toonaangevende denkers, zoals de vader van de snaartheorie, een boeddhistische monnik, een helderziende, een conciërge en een amateuronderzoeker die op basis van intuïtie een onderzoeksmethode heeft ontwikkeld waarmee hij het mysterie van ons bestaan denkt op te lossen. De experimentele zoektocht wordt door Ambo in mooie associatieve beelden gevisualiseerd en leidt tot een andere blik op de werkelijkheid.

Uitzending zondag 14 oktober, 15.10 uur, NPO 2. Bron: De Boeddhistische Blik. Onderdeel van KRO-NCRV.

Categorieën: Nieuws, De boeddhistische blik, Media
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op De Boeddhistische Blik: When you look away

  1. Joost schreef:

    Jammer dat heb ik gemist, als het gisteren in de ochtend editie had gestaan was het anders gelopen.

    • Joop Ha Hoek schreef:

      Misschien via Uitzending gemist? Wij kregen heel laat lucht van deze uitzending, de persdienst van KRO-NCRV heeft ons daarover niet van tevoren ingelicht.