Een 11-jarig Thais meisje dat met een 41-jarige Maleisische man in het huwelijk trad en diens derde vrouw werd, is teruggekeerd naar Thailand nadat de Maleisische gemeenschap openlijk kritiek uitte op het huwelijk. Het meisje en haar moeder voelden zich zo onder druk gezet dat ze hulp zochten bij het Thaise consulaat in Maleisië. De echtgenoot wilde het meisje niet terugsturen omdat volgens hem het huwelijk op een correcte wijze was gesloten. Het terug zenden naar Thailand van het kind kon hij niet verhinderen.

Het is juist van de Thaise overheid om het meisje terug te nemen, maar de autoriteiten hebben geen plannen voor de lange termijn om deze kindhuwelijken te verbieden. De familie van het meisje is arm en niemand wilde voor hen zorgen. De vrees bestaat dat Thaise religieuze instanties de overheid kunnen dwingen om het kind bij de man te laten blijven. Religieuze lichamen in Thailand zijn invloedrijk en ondersteunen kindhuwelijken, zeggen bronnen.

De kwestie kwam aan het licht toen in juni een rapport circuleerde op sociale media waarin stond dat een man zou zijn getrouwd met een jong Thais meisje in Gua Musang, Kelantan, Maleisië. Er brak een storm van kritiek los. Een eerste onderzoek door de autoriteiten wees uit dat het huwelijk eigenlijk in Golok, Thailand was gesloten waar kindhuwelijken grotendeels verboden zijn.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Misbruik, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk