De regering van het overwegend boeddhistische Sri Lanka is van plan om twee beulen in te huren om veroordeelde drugshandelaren op te hangen. Sinds maart 2014 heeft het land geen beulen meer toen de laatste er kort na het plaatsen van de galg mee ophield. Hij kon niet tegen de stress die het beroep met zich meebrengt. Twee andere in 2013 ingehuurde beulen kwamen niet opdagen.

Drugshandel wordt in Sri Lanka met de doodstraf bestraft, maar sinds 1976 is er niemand geëxecuteerd voor welke misdaad dan ook in het land. Sindsdien zijn alle doodstraffen omgezet in levenslange gevangenisstraffen. Maar Sri Lanka voelt zich, net als andere landen in Azië die drugshandel willen aanpakken, overweldigd door verdovende middelen en roepen op tot actie.

Om de beulen te werven worden er advertenties geplaatst. Vanaf volgende week wordt de sollicitatieprocedure geopend. Minstens 18 veroordeelden komen in aanmerking om te worden opgehangen. Sri Lanka heeft in 2015 voor een resolutie van de Verenigde Naties over een moratorium op de doodstraf gestemd. Amnesty International drong er woensdag bij de regering op aan de doodstraf niet ten uitvoer te leggen.

Bron BNN.

Categorieën: Mensenrechten, Nieuws, Politiek, Rechtspraak
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Boeddhistisch Sri Lanka zoekt beulen

  1. Kees de Zeeuw schreef:

    Moet je als Boeddhist sowieso niet tegen de doodstraf zijn?

  2. Ujukarin schreef:

    Jazeker. Maar de meeste ‘boeddhistische’ landen in Azie hebben nogal wat dubbele standaards op dit vlak en weten heel wat dingen onder boeddhisme te scharen waar veel vraagtekens bij te zetten zijn :-(

    With folded palms,

Menu